Bilimin Merkezi Mevlana daha da büyüyor

Aralık – 2013

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, açıldığı günden bugüne yürüttüğü proje ve çalışmalarla tüm Türkiye’ye örnek oldu.

Bölge halkının yaşam kalitesinin yükselmesine önemli katkılar sağlayan Merkez, tüm Bornova’da geleceğin bilim insanlarını da yetiştiriyor. Çocuklara deney yapma imkanının sunulduğu laboratuvarlara önümüzdeki günlerde yenileri ekleniyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde yapımı süren heyecan verici proje ise Zaman Tüneli olarak da ifade edilen Fosil Bilim Sergi Salonu oldu.

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde bilimden meslek kurslarına ve sosyal danışmanlığa kadar pek çok alanda eğitim ve hizmet veriliyor. Kültür sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapan 2 bin 900 metrekarelik alana sahip Merkez’deki felsefe, fizik, kimya, biyoloji, astronomi  laboratuvarlarında ilköğretim yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine deney imkanları sunuluyor. Bilim kamplarına alınan öğrenciler, deneyleri bilim insanları denetiminde yapıyor. Çalışmalarda yeni bilgiler öğrenen geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bilim eğitimi veriliyor.  Önümüzdeki günlerde açılması planlanan yenilenebilir enerji ve mekatronik laboratuvarlarının yapım çalışmaları ise sürüyor.
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki aktiviteler, bölgede yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin yükselmesine de katkıda bulunuyor. Tüm hizmetlerin ücretsiz ve herkese açık olduğu Merkez’de vatandaşlar hem sosyal kurslara, hem de bilimsel faaliyetlerde katılıyor. Atölyeler,  yemek salonu, doktor ve psikolog odası, kuaför, çocuk oyun odaları, kütüphane, internet odası, derslikler ile çok amaçlı salonun yer aldığı Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde muhtarlık ofisi ve sığınak da bulunuyor.

Sırada ‘‘Fosil Bilim Sergi Salonu’’ var

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi yeni ve heyecan verici bir projeyi daha hayata geçiriyor.  Biyolojiden fiziğe, astronomiden kimyaya birçok laboratuvarın bulunduğu merkezde şimdi de Fosil Bilim Sergi Salonu açılacak. Birçok laboratuvarın bulunduğu merkezde yapımına başlanan ve Zaman Tüneli olarak da ifade edilen sergi salonunda 545 milyon yıllık yaşlı dünyamız ile canlı hayatı çeşitli görsel unsurlarla birlikte anlatılacak. Labirent şeklinde inşa edilecek sergi salonunda, yeryüzü ile birlikte canlıların evrimi Dünyanın 545 milyon yıllık tarihi içerisinde çeşitli görsel unsurlarla birlikte sunulacak.


545 milyon yıl öncesinden Yeşilova Höyüğü’ne

160 metrekare alana kurulacak tünelin girişinde canlıların sudan karaya geçişi anlatılacak. Duvarlarında dinazor heykelleri ve rölyeflerinin yer alacağı tünelin bir köşesinde 65 yıl önce dünyaya çarpan meteor ve dinazorların yok oluşu resmedilecek. Her adımın 30 milyon yıla denk düşeceği projede günümüz canlıları 3 boyutlu modellerle anlatılacak. İlerleyen bölümlerde insanlarla birlikte bazı hayvanların evrimi ve değişen bitki örtüsü hakkında bilgi verilecek. Zaman Tüneli’nin son virajında 8.500 yıl öncesine geçilerek, proje Bornova ile ilişkilendirilecek. Bu bölümde kazı çalışmaları devam eden Yeşilova Höyüğü ve günümüz modern çağı anlatılacak.
Gör, dokun ve işit

Ziyaretçiler sergiyi gezerken kendilerine verilen kulaklığa bağlı cihazlar aracılığıyla her aşama hakkında sesli olarak bilgi alabilecek. Fosil Bilim Sergi Salonu’nun girişinden çıkışına kadar gerçek kaya örnekleri olacak ve çocuklar bu kayalara dokunabilecek. Oda içerisinde labirent şeklinde yürünecek yol  yükselip alçalacak. Ziyaretçi minikler, gökyüzünün kirlenme sürecini de izleyebilecek. Tünelin sonundaki 15 kişilik sunum odasında ise yürünen yolla ilgili 15 dakikalık bir film gösterilecek.

Sındır: ”Heyecan verici bir proje”

Projeyi; ”Heyecan verici” olarak değerlendiren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”İlçemiz kültürün, sanatın ve sporun yanı sıra bilimin merkezi olma yolunda da hızla ilerliyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi her geçen gün daha işlevsel bir hal alıyor. Bu projeyi de çok önemsiyorum. Çünkü çocuklarımızın her geçen gün kirlenen dünyayı koruması, onu tanımasından geçiyor” diye konuştu.

http://www.haberizmir.com.tr/oku/id-10475/bilimin-merkezi-mevlana-daha-da-buyuyor.html


Mevlana Bilim Merkezi büyüyor

15 Aralık 2013

BORNOVA Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim BORNOVA Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde çocuklara deney yapma imkanının sunulduğu laboratuvarlara yenileri eklenecek. Merkezde, Fosil Bilim Sergi Salonu yapım çalışmaları da sürüyor.

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde bilimden meslek kurslarına ve sosyal danışmanlığa kadar pek çok alanda eğitim ve hizmet veriliyor. Kültür sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapan 2 bin 900 metrekarelik alana sahip Merkez’deki felsefe, fizik, kimya, biyoloji, astronomi laboratuvarlarında ilköğretim yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine deney imkanları sunuluyor. Bilim kamplarına alınan öğrenciler, deneyleri bilim insanları denetiminde yapıyor. Çalışmalarda yeni bilgiler öğrenen geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bilim eğitimi veriliyor. Önümüzdeki günlerde açılması planlanan yenilenebilir enerji ve mekatronik laboratuvarlarının yapım çalışmaları ise sürüyor.
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki aktiviteler, bölgede yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin yükselmesine de katkıda bulunuyor. Tüm hizmetlerin ücretsiz ve herkese açık olduğu Merkez’de vatandaşlar hem sosyal kurslara, hem de bilimsel faaliyetlerde katılıyor. Atölyeler, yemek salonu, doktor ve psikolog odası, kuaför, çocuk oyun odaları, kütüphane, internet odası, derslikler ile çok amaçlı salonun yer aldığı Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde muhtarlık ofisi ve sığınak da bulunuyor.

FOSİL BİLİM SERGİ SALONU
Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi yeni ve heyecan verici bir projeyi daha hayata geçiriyor. Biyolojiden fiziğe, astronomiden kimyaya birçok laboratuvarın bulunduğu merkezde şimdi de Fosil Bilim Sergi Salonu açılacak. Birçok laboratuvarın bulunduğu merkezde yapımına başlanan ve Zaman Tüneli olarak da ifade edilen sergi salonunda 545 milyon yıllık yaşlı dünyamız ile canlı hayatı çeşitli görsel unsurlarla birlikte anlatılacak. Labirent şeklinde inşa edilecek sergi salonunda, yeryüzü ile birlikte canlıların evrimi Dünyanın 545 milyon yıllık tarihi içerisinde çeşitli görsel unsurlarla birlikte sunulacak.
160 Metrekare alana kurulacak tünelin girişinde canlıların sudan karaya geçişi anlatılacak. Duvarlarında dinazor heykelleri ve rölyeflerinin yer alacağı tünelin bir köşesinde 65 yıl önce dünyaya çarpan meteor ve dinazorların yok oluşu resmedilecek. Her adımın 30 milyon yıla denk düşeceği projede günümüz canlıları 3 boyutlu modellerle anlatılacak. İlerleyen bölümlerde insanlarla birlikte bazı hayvanların evrimi ve değişen bitki örtüsü hakkında bilgi verilecek. Zaman Tüneli’nin son virajında 8500 yıl öncesine geçilerek, proje Bornova ile ilişkilendirilecek. Bu bölümde kazı çalışmaları devam eden Yeşilova Höyüğü ve günümüz modern çağı anlatılacak.

GÖR, DOKUN VE İŞİT
Ziyaretçiler sergiyi gezerken kendilerine verilen kulaklığa bağlı cihazlar aracılığıyla her aşama hakkında sesli olarak bilgi alabilecek. Fosil Bilim Sergi Salonu’nun girişinden çıkışına kadar gerçek kaya örnekleri olacak ve çocuklar bu kayalara dokunabilecek. Oda içerisinde labirent şeklinde yürünecek yol yükselip alçalacak. Ziyaretçi minikler, gökyüzünün kirlenme sürecini de izleyebilecek. Tünelin sonundaki 15 kişilik sunum odasında ise yürünen yolla ilgili 15 dakikalık bir film gösterilecek.

http://www.hurriyet.com.tr/ege/25350346.asp


Geleceğin bilim insanları Bornova’da yetişiyor

2013-02-19 11:47:00

İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi

 

Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi

Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi.

Bir sonraki etkinliğe hazırlık

Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

Home


Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi. Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi. Bir sonraki etkinliğe hazırlık Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü www.rthaber.com etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

Geleceğin Bilim İnsanları Bornova’da Yetişiyor

19 Şubat 2013 Salı, 17:25

Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi.

Geleceğin Bilim İnsanları Bornovada Yetişiyor

Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi.

Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi.

SONRAKİ ETKİNLİĞE HAZIRLIK

Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

İHA
http://www.stargundem.com/ajanslar/gelecegin-bilim-insanlari-bornovada-yetisiyor-211201.html

Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi. Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi. Bir sonraki etkinliğe hazırlık Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü www.rthaber.com etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi. Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi. Bir sonraki etkinliğe hazırlık Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü www.rthaber.com etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi. Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi. Bir sonraki etkinliğe hazırlık Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü www.rthaber.com etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.


Geleceğin bilim insanları Bornova’da yetişiyor

19 Şubat 2013 Salı 10:27

İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi

Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi

Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan  6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi.

Bir sonraki etkinliğe hazırlık

Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta  edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek,  “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi. Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi. Bir sonraki etkinliğe hazırlık Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim www.rthaber.com Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi. Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi. Bir sonraki etkinliğe hazırlık Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim www.rthaber.com Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi. Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi. Bir sonraki etkinliğe hazırlık Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim www.rthaber.com Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor İlk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı’nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi. Geleceğin bilim insanları Bornova`da yetişiyor Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ”Şubat Bilim Kampı” düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri’ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri’nde oturan 6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı’nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10’ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi. Bir sonraki etkinliğe hazırlık Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran’a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim www.rthaber.com Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

http://www.haberekspres.com.tr/izmir/gelecegin-bilim-insanlari-bornovada-yetisiyor-h46147.html


Bornova Belediyesi’nden bilim eğitimine katkı


Bornova Belediyesi’nin Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde astronomi, astrofizik, fizik, biyoloji, biyokimya ve kimya bilim kulüplerinde eğitim alan 470 öğrenciye katılım belgesi, bu çalışmalara destek veren 236 toplum gönüllüsüne de teşekkür belgesi verildi

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde astronomi, astrofizik, fizik, biyoloji, biyokimya ve kimya bilim kulüplerinde katıldıkları eğitimleri başarı ile tamamlayan 470 öğrenciye katılım belgesi, bu eğitimlere ‘topluma hizmet uygulamaları’ dersi kapsamında gönüllü olarak destek veren 236 üniversite öğrencisine de teşekkür belgesi verdi. 2011 güz, 2012 bahar ve 2012 güz dönemlerinde eğitim alan öğrenciler katılım belgesi aldı. Katılım belgesi töreninde dönem boyunca bilim eğitimi alan öğrenciler öğrendiklerini kısa bir deneysel gösteri ile sahnede uygulayarak ailelerinin ve arkadaşlarının takdirini kazandı.

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ne gelen öğrencilere 12 hafta boyunca haftada bir gün iki saat eğitim verildi. Bu eğitimlerde öğrenciler katıldıkları branşlarda; “bir bilim insanı nasıl çalışır?”, “bir bilim insanı nasıl düşünür?”, “ekip çalışmasının önemi nedir?” gibi olgularıı öğrendi. Öğrenciler ayrıca; laboratuar kullanımı, bir deneyin tasarlanması ve yapılması, analiz edilmesi ve sonuçlarının irdelenmesi süreçlerinin nasıl işlediğini gördüler. 3 boyutlu modeller, ölçekli gezegenler, güneş ısıtıcıları, hamurdan hücre modelleri, yaparak hayal güçlerini geliştirdiler. Elektronik deney, basit renk çemberleri gibi basit düzenekleri günlük hayatta bulabilecekleri malzemeler ile hazırladılar.

2012’de daha önceki yıllardan farklı olarak branş dersleri yerine biyo-kimya ve astro-fizik programları oluşturuldu. Ayrıca 2012’de ilk defa bilim kulüplerine lise öğrencileri de kabul edildi. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi özel okulların da gözdesi oldu. Geçtiğimiz yıl ilk kez özel kolejlerden de bir grup öğrenci eğitimlere katıldı.


Verilen eğitim uluslararası makale oldu

08/01/2013 09:56

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, bilimsel bir çalışmaya da konu oldu. “Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki astronomi eğitiminin öğrenenler üzerindeki etkileri”ni içeren, Ege Üniversitesi’nden akademisyenlerin yaptıkları inceleme sonucunda yazdıkları makale uluslararası bir dergide yayınlandı. Bursa’da yapılan uluslararası katılımlı “Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu”nda Merkez tanıtıldı. Malatya’da 18. Ulusal Astronomi ve Uzay Bilimleri Kongresi’nde sunulan iki sözlü bildiri ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ne yurt çapında ilgi uyandırdı.

2013 yılında okullarda popüler bilim seminerleri başlatılacak. Böylece daha önce eğitim dönemleri öncesinde tanıtım amacıyla yapılan sunumlar tüm yıl boyunca keyifle takip edilecek bir etkinlik haline gelecek. Öte yandan günde 4 saatlik 5 gün süren yoğunlaştırılmış bilim eğitimi programlarının başlatılması öngörülüyor.

Hem ilköğretim öğrencilerine, hem de onların bilim eğitimine katkıda bulunan toplum gönüllüsü üniversite öğrencilerine belgelerini veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarını kullanacaklarını söyledi. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde deneyimli bir akademisyen kadrosunun öğrencilere eğitim verdiğini belirten Başkan Sındır, “Çocuklarımızın dokunarak, görerek ve yaşayarak anlamaları ve öğrenmeleri için gerekli altyapıyı sunuyoruz. Modern materyallerle eğitim alıyorlar. Son olarak 6 teleskop alarak uzayın derinliklerini de keşfetmeleri için imkan oluşturduk. Bundan sonra da her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde bilim eğitimi alan öğrencilere sertifikalarını verdi.

http://www.egeninsesi.com/93183-bornova_belediyesinden_bilim_egitimine_katki


Geleceğin bilim insanları

İZMİR, (DHA)

9 Ocak 2013

Bornova Belediyesi’nin Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde eğitim alan öğrencilere katılım belgesi verildi

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde astronomi, astrofizik, fizik, biyoloji, biyokimya ve kimya bilim kulüplerinde katıldıkları eğitimleri başarı ile tamamlayan 470 öğrenciye katılım belgesi, bu eğitimlere ‘topluma hizmet uygulamaları’ dersi kapsamında gönüllü olarak destek veren 236 üniversite öğrencisine de teşekkür belgesi verdi. 2011 güz, 2012 bahar ve 2012 güz dönemlerinde eğitim alan öğrenciler katılım belgesi aldı. Katılım belgesi töreninde dönem boyunca bilim eğitimi alan öğrenciler öğrendiklerini kısa bir deneysel gösteri ile sahnede uygulayarak ailelerinin ve arkadaşlarının takdirini kazandı.

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ne gelen öğrencilere 12 hafta boyunca haftada bir gün iki saat eğitim verildi. Bu eğitimlerde öğrenciler katıldıkları branşlarda; “bir bilim insanı nasıl çalışır?”, “bir bilim insanı nasıl düşünür?”, “ekip çalışmasının önemi nedir?” gibi olgularıı öğrendi. Öğrenciler ayrıca; laboratuar kullanımı, bir deneyin tasarlanması ve yapılması, analiz edilmesi ve sonuçlarının irdelenmesi süreçlerinin nasıl işlediğini gördüler. 3 boyutlu modeller, ölçekli gezegenler, güneş ısıtıcıları, hamurdan hücre modelleri, yaparak hayal güçlerini geliştirdiler. Elektronik deney, basit renk çemberleri gibi basit düzenekleri günlük hayatta bulabilecekleri malzemeler ile hazırladılar.

2012’de daha önceki yıllardan farklı olarak branş dersleri yerine biyo-kimya ve astro-fizik programları oluşturuldu. Ayrıca 2012’de ilk defa bilim kulüplerine lise öğrencileri de kabul edildi. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi özel okulların da gözdesi oldu. Geçtiğimiz yıl ilk kez özel kolejlerden de bir grup öğrenci eğitimlere katıldı.
Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, bilimsel bir çalışmaya da konu oldu. “Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki astronomi eğitiminin öğrenenler üzerindeki etkileri”ni içeren, Ege Üniversitesi’nden akademisyenlerin yaptıkları inceleme sonucunda yazdıkları makale uluslararası bir dergide yayınlandı. Bursa’da yapılan uluslararası katılımlı “Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu”nda Merkez tanıtıldı. Malatya’da 18. Ulusal Astronomi ve Uzay Bilimleri Kongresi’nde sunulan iki sözlü bildiri ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ne yurt çapında ilgi uyandırdı.
2013 yılında okullarda popüler bilim seminerleri başlatılacak. Böylece daha önce eğitim dönemleri öncesinde tanıtım amacıyla yapılan sunumlar tüm yıl boyunca keyifle takip edilecek bir etkinlik haline gelecek. Öte yandan günde 4 saatlik 5 gün süren yoğunlaştırılmış bilim eğitimi programlarının başlatılması öngörülüyor.
Hem ilköğretim öğrencilerine, hem de onların bilim eğitimine katkıda bulunan toplum gönüllüsü üniversite öğrencilerine belgelerini veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarını kullanacaklarını söyledi. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde deneyimli bir akademisyen kadrosunun öğrencilere eğitim verdiğini belirten Başkan Sındır, “Çocuklarımızın dokunarak, görerek ve yaşayarak anlamaları ve öğrenmeleri için gerekli altyapıyı sunuyoruz. Modern materyallerle eğitim alıyorlar. Son olarak 6 teleskop alarak uzayın derinliklerini de keşfetmeleri için imkan oluşturduk. Bundan sonra da her türlü desteği vereceğiz” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ege/22316888.asp